کابینت روکش چوب
این نوع کابینت از زیر مجموعه های کابینت نئوکلاسیک است.
جنس ساختار بدنه این نوع کابینت از ام دی اف است.
نوع ورق استفاده شده در ساخت دربه ای آن MDF خام بوده، و همچنین لایه ای نازک از چوب طبیعی بر روی آن پرس شده است.
این لایه که روکش چوب طبیعی(Veneer) لایه ای نازک از چوب است که طی فرایندی خاص از چوب طبیعی ساخته می شود.
معمولا از چوب درختان پهن برگ نظیر بلوط، راش، گردو جهت ساخت روکش چوب استفاده می شود.
روکش چوب طبیعی برعکس روکش پی وی سی دارای قابلیت خم پذیری بالایی نیست و شکننده است.
به این ترتیب در اولین مرحله روکش چوب را بر روی سطح صاف ورق MDF پرس کرده و در مرحله های بعد سی ان سی کاری بر روی ورق پرس شده انجام می شود.
در هنگام ساخت کابینت ممبران در مراحل نخست طرح و نقش های موردنظر روی ورق ام دی اف CNC کاری می شود و بعد از آن روکش پی وی سی روی آن پرس می شود.
معمولا درب های روکش چوب بعد از اتمام مراحل سی ان سی کاری با استفاده از آستری از جنس رزین پوشش داده می شوند.
استفاده از این آستر باعث می شود به زیبایی کار افزوده شود و همچنین مقاومت روکش چوب را در برابر سایش و رطوبت بالاتر برود.
رنگبندی کابینت روکش چوب
همانگونه که گفتیم کابینت روکش چوب بعد از اتمام مراحل پرس و سی ان سی رنگ آمیزی می شود به همین خواطر هیچ محدودیتی در انتخاب رنگ وجود نخواهد داشت.
ولی به دلیل کلاسیک بودن و همچنین استفاده از چوب طبیعی داخل کابینت روکش چوب استفاده از رنگ هایی که به چوب طبیعی نزدیک تر است بهتر است. مانند رنگ های طیف قهوه ای و گرم.
پتینه کاری
پتینه کاری یکی از جدید ترین روش های رنگ آمیزی می باشد که در کابینت های روکش چوب نیز قابل استفاده است.
می توان بعد از رنگ کردن سطح نما و دربهای کابینت، بعضی از بخش ها نظیر ستون و سر ستون ها و ابزار ها، کتیبه ها و گل ها را پتینه کرد که ظاهری لوکس و زیبا به کابینت روکش چوب شما می دهد.
مزایای کابینت روکش چوب:
1- ظاهری منحصر به فرد در کابینت
با توجه به این مورد که در کابینت روکش چوب سطح روی دربها از ساخته شده از روکش چوب طبیعی است باعث می شود ظاهری طبیعی و مشابه چوب طبیعی داشته باشید.
به این ترتیب روکش دربهای کابینت، ظاهری ویژه خود را دارد و برخلاف روکش های مصنوعی گره های چوب در آن یکنواخت و تکراری نیست و هر درب دارای ظاهری منحصر به فرد و طبیعی است.
لطفا توجه داشته باشید که اگر طراحی و ساخت کابینت حرفه ای و با کفیت انجام شود ظاهری کاملا شبیه به کابینت تمام چوب خواهید داشت.
2- یک نواختی در رنگ
با در نظر داشتن اینکه رنگ آمیزی دربهای کابینت روکش چوب بعد از ساخته شدن سطح آن انجام می شود و تمامی خلل و فرج آن با استفاده از رنگ پوشش داده می شود، جلوه ای یکنواخت و زیبا خواهد داشت.
3- ظرافت و ریزه کاری
همانگونه که گفته شد در کابینت روکش چوب مراحل سی ان سی کاری بعد از پرس شدن لایه چوب طبیعی روی MDF صورت می گیرد که می توان نقش های ظریف را با ریزه کاری بالا را روی آن اجرا نمود که بر خلاف کابینت ممران که این ریزه کاری های گفته شده در زیر روکش پی وی سی پوشانده می شود، ظاهر بسیار زیبای کابینت روکش چوب از بین نخواهد رفت.
معایب کابینت روکش چوب:
1- محدودیت طرح
از عیب های کابینت روکش چوب می توان به محدودیت در طراحی نقش هایی اشاره کرد که قادر به حکاکی روی کابینت هستند.
به دلیل اینکه قبل از مرحله حکاکی، لایه روکش چوب روی MDF پرس می شود، به همین دلیل بعد از حکاکی بخش هایی که CNC کاری شده، لایه چوب آن برداشته شده و MDF خام نمایان میشود.
البته این نقص تا میزانی در مرحله رنگ آمیزی برطرف شده اما بهتر است که طرح و نقش هایی که بر روی کابینت روکش چوب حکاکی می شود کم حجم و ظریف باشد تا سطح کوچکتری از روکش چوب طبیعی کابینت برداشته شود.
کابینت روکش چوب در مقایسه با کابینت ممبران گران تر است.
2- عدم بهره وری از طرح هایی با کنده کاری زیاد
از دیگر عیب هایی که کابینت روکش چوب دارد، استفاده نکردن از طرح ها و نقش هایی است که میزان کندکاری بالایی دارند.
به علت اینکه لایه روکش قبل از مرحله حکاکی بر روی ام دی اف پرس می شود .
به این ترتیب بعد از مرحله حکاکی در قسمت هایی که سی ان سی کاری شده، لایه چوب طبیعی آن از بین می رود و MDF خام قابل مشاهده است.
3- قیمت نسبتا بالای کابینت روکش چوب
کابینت روکش چوب نسبتا گران تر از کابینت ممبران است و دلایل آن هم می توان به استفاده کردن از روکش چوب طبیعی و رنگ آمیزی اشاره کرد که قیمت نهایی این مدل کابینت را افزایش داده است.
البته زیبایی چشم گیر کابینت روکش چوب قابل مقایسه با ممبران نیست .
به چه دلیل باید کابینت روکش چوب را انتخاب کنیم؟
کابینت روکش چوب دارای ظاهری کلاسیک است و انتخاب مناسبی برای افرادی است که دوست دارند یک کابینت لوکس در سبک کلاسیک داشته باشند.
استفاده کردن از روکش چوب طبیعی و همچنین بهره وری از روش های مدرن رنگ آمیزی کابینت یک کابینت شیک و با کیفیت را برای شما به ارمقان می آورد.
کیفیت ساخت و جلوه ظاهری زیبا و لاکچری آن توجیح مناسبی برای قیمت نسبتا بالای کابینت روکش چوب است.
کابینت تمام چوب
کابینت تمام چوب، همواره چوب جزو پرکاربردترین مواد طبیعی در ساخت لوازم و تجهیزات بوده است.
بخواطر نقش پذیری بالا و مقاومت نسبتاً خوب چوب موارد استفاده متعددی در ساخت و تولید انواع کابینت دارد.
از انواع مختلف چوب های طبیعی نظیر چوب درختان گردو، بلوط، افرا و راش برای ساخت کابینت به کار می رود.
کابینت کلاسیک تمام چوب ظاهری بسیار زیبا و اصالت کلاسیک و بالایی دارد و بخواطر طبیعی بودن آن باعث ایجاد حس خوبی برای روح و روان انسان ایجاد می شود.
بدنه کابینت تمام چوب
در این سبک کابینت همان گونه که از نام آن پیداست تمامی دربها و بدنه از چوب طبیعی ساخته می شود ولی به دلیل قیمت نسبتا بالای چوب طبیعی و همچنین جهت کاهش هزینه تمام شده کابینت، شما می توانید از ورق هایی که ساخته شده از فراورده های چوبی با کیفیت هستند استفاده کنید.
برای ساخت بدنه این کابینت ورق های پلای وود گزینه مناسبی هستند، این نوع ورق از صفحه های چوب نازک که بر روی همدیگر پرس شده اند ساخته می شود و هزینه نهایی ارزان تری نسبت به ورق تمام چوب دارند.
اگر می خواهید قیمت نهایی کابینت شما همچنان به صرفه تر باشد، شما می توانید از ورق های MDF هم در ساخت بدنه کابینت استفاده کنید.
ولی ما توصیه می کنیم که حتما MDF های با کیفیت خارجی که مرغوبیت بالایی دارند در ساخت بدنه کابینت استفاده کنید.
ساخت دربهای تمام چوب
به جهت ساخت دربهای این سبک کابینت شما می توانید از چوب طبیعی درختانی مانند گردو، بلوط، افرا و راش استفاده کرد.
پروسه تولید درب های تمام چوب با درهایی که از فرآورده های چوبی مانند ورق روکش چوب و یا ورق MDF ساخته می شوند کمی متفاوت است و به مهارت و تجربه بالایی نیاز دارد.
چنانچه قصد سفارش کابینت تمام چوب را دارید، در نظر داشته باشید که قیمت کابینت تمام چوب از تمامی سبک های دیگر بالاتر است و اگر به هردلیل که توان تأمین هزینه کامل آن را ندارید به هیچ وجه از چوب های ارزان قیمت برای کاهش قیمت نهایی کابینت استفاده نکنید.
در این صورت سفارش کابینتی با ظاهر چوب مثل کابینت روکش چوب بسیار بهتر از یک کابینت تمام چوبی با کیفیت چوب های پایین است.
اگر قیمتی بسیار پایین تر از هزینه عرف و معمول این کار به شما پیشنهاد شد مطمئن باشید یک جای کار مشکلی وجود دارد و به احتمال زیاد در ظاهر یک کابینت تمام چوب به شما تحویل خواهند داد ولی بعد از سپری شدن مدتی کابینت شروع به دفرمه شدن خواهد کرد و علت آن استفاده کردن از چوب های نامرغوب و بی کیفیت در تولید کابینت است.
مزایای کابینت تمام چوب
کابینت تمام چوب مقاومت کاملا خوبی نسبت به گرمای حاصل از آشپزی که در فضای آشپزخانه دارد و بخواطر حالت ارتجاعی چوب د مقابل فرسایش مقاوم تر است اما باید توجه داشته باشید نسبت به رطوبت کمی حساس است و نیاز است مراقبت بیشتری درباره این مورد داشته باشید.
معایب کابینت تمام چوب
از معایب کابینت تمام چوب می توان به قیمت بالای آن اشاره کرد که مشتریان خاص خود را دارد.
یکی دیگر از ایراداتی که ممکن است در کابینت های تمام چوبی رخ دهد تغییر حالت کابینت در گذشت زمان است.
علت آن به کار گیری چوب های بی کیفیت یا چوب هایی است که پروسه خشک کردن آن ها به روش صحیح انجام نشده است.
رنگ های این نوع کابینت هم محدود است و عموما از رنگ های سنگینی مانند مشکی، سفید، طوسی و طیف قهوه ای و کرمی در رنگامیزی کابینت تمام چوب استفاده می شود.