کلمه ممبران به معنای پرده ، پوسته و غشا می باشد. در واقع کابینت ممبران از ام دی اف خامی که توسط روکشی از جنس پی وی سی پوشانده شده است ساخته می شود .
ورق های ام دی اف خام ابتدا توسط دستگاه سی ان سی حکاکی شده و بعد از نقش بستن طرح مورد نظر روی ام دی اف سطح آن توسط چسب مخصوص پوشانده شده سپس روکش پی وی سی تحت خلا و گرما روی آن کشیده می شود.
کیفیت نهایی کابینت ممبران تحت تاثیر عواملی از قبیل چسب استفاده شده ، ضخامت و جنس روکش پی وی سی و کیفیت دستگاه وکیوم می باشد که این فرآیند را انجام می دهد ؛
در صورتی که هر کدام از این عوامل از کیفیت مناسب برخوردار نباشد کابینت ممبران نا مرغوب بوده و احتمال جدا شدن روکش از ام دی اف یا چین خوردن روکش پی وی سی و ناهموار شدن سطح کار وجود دارد.
امروزه خیلی از افراد به اشتباه کابینت ممبران را همان کابینت کلاسیک میدانند.
اما باید گفت کلمه ممبران در واقع روشی برای روکش کردن ام دی اف خام می باشد و کابینت کلاسیک سبک طراحی کابینت را مشخص می کند که می تواند کلاسیک ، مدرن یا پست مدرن باشد و کابینت ممبران در واقع یکی از زیر مجموعه های کابینت کلاسیک است.
کابینت کلاسیک زیر مجموعه هایی نظیر کابینت تمام چوب ، کابینت روکش چوب ، کابینت روکش رنگ و کابینت ممبران دارد با توجه به اینکه این سبک از کابینت ظاهری کلاسیک دارد مورد پسند افرادی است که به سبک کلاسیک علاقه مند هستند و در منازلی باید استفاده شود که سایر لوازم منزل نیز برگرفته از سبک کلاسیک باشند نظیر مبلمان های استیل ، پرده های سلطنتی و گچبری های سنتی.
رنگ کابینت ممبران توسط روکش PVC که بر روی آن پرس می شود مشخص می گردد.
رنگبندی و طرح و نقش روکش های وکیوم بسیار متنوع است و با انتخاب درست رنگ و نقش روکش می توانید نمای جذاب به کابینت آشپزخانه خود بدهید .
کابینت ممبران زیر مجموعه سبک کلاسیک است ،
و متریال اصلی و قدیمی که در ساخت کابینت کلاسیک استفاده می شده چوب بوده است ،
لذا روکش های آن بیشتر در طیف رنگ های چوب تولید می شود.
رنگ هایی که امروزه بیشترین طرفدار را دارند عبارتند از ، قهوه ای تیره ، قهوه ای روشن ، کرم ، سفید ، سفید طلایی و سفید صدفی.
کابینت ممبران نسبت به سایر کابینت های کلاسیک دارای یک سری مزایا بوده که به آنها اشاره می کنیم.
قیمت پایین این نوع کابینت نسبت به سایر کابینت های کلاسیک می تواند دلیل مقبولیت آن باشد.
در صورتی که می خواهید یک کابینت کلاسیک داشته باشید ولی توان مالی شما به خرید کابینت تمام چوب و روکش چوب نمیرسد کابینت ممبران انتخاب مناسبی است.
همانطور که گفته شد روکش پی وی سی روی این نوع کابینت دارای تنوع زیادی در طرح و رنگ می باشد.
شما می توانید طیف رنگ های مختلفی را برای کابینت خود انتخاب کنید.
با توجه به اینکه روکش ممبران بعد از مرحله سی ان سی کاری بر روی دربها کشیده می شود لذا تمامی سطوح درب زیر روکش رفته و سطح یکنواختی به شما داده می شود.
در صورتی که در دربهای روکش چوب قسمت هایی که سی ان سی شده روکش چوب طبیعی آن برداشته و ام دی اف خام نمایان می شود.
کابینت ممبران دارای معایبی می باشد که به آنها اشاره می کنیم.
روکش پی وی سی کشیده شده بر روی دربهای ممبران به علت ضخامت کمی که دارند نسبت به خط و خش حساس بوده و در صورتی که صورت کشیده شدن اشیا نوک تیز به راحتی خط بر می دارند.
به علت این که روکش pvc که بر روی طرح و نقشه ها کشیده می شود قابلیت این را ندارد که در بین فضاهای کوچک نفوذ کند.
لذا بعضی از قسمت ها ممکن است به صورت یکنواخت پوشش داده شود و طرح و نقش محو گردد که البته این مشکل با استفاده از نقوش درشت و مرتفع می گردد.
روکش پی وی سی در برابر تابش نور خورشید حساس بوده و به مرور تغییر رنگ می دهد.
البته این موضوع به کیفیت روکش هم بستگی دارد.
با توجه به اینکه چسب مورد استفاده برای چسباندن روکش به ام دی اف تحت حرارت انجام می شود و به اصطلاح چسب حرارتی است بعد از خشک شدن نسبت به گرمای مجدد حساس بوده و در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت خود را ول می کند و روکش از ام دی اف جدا می شود.
البته کیفیت چسب نیز در این قضیه دخیل است و چسب های با کیفیت بالا نظیر هنکل مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.
شرکت های تولید کننده روکش پی وی سی به طور مداوم طرح و رنگ های جدیدی به بازار عرضه می کنند لذا پس از مدتی تولید روکش های قبلی خود را متوقف می کنند و اگر بعد از مدتی شما بخواهید یه قسمت از کابینت را تعمیر کنید و یا دری را تعویض نمایید روکش هم رنگ آن به سختی پیدا می شود.